Tehnici de eliberare emotionala

Articol publicat in: Stiinta


Metoda isi are originea in eforturile psihologului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein.  Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig , care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques. EFT a fost initial conceput pentru a inlocui psihoterapia. Acest scop a fost atins in momentul cand EFT a redus dramatic timpul de terapie necesar de la luni sau ani la minute sau ore.            Concomitent cu echilibrarea emotionala se produc si echilibrari de natura fiziologica, astfel incat s-a observat ca durerile de cap dispar, durerea canceroasa si alte simptome diminueaza, etc.  Astfel,  EFT este o metoda neconventionala de tratament atat a bolilor psihice cat si a celor fizice, care nu este insa menita sa inlocuiasca sfatul medical calificat.

Principiul EFT:  La baza tehnicii de eliberare emotionala sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.” Si deoarece durerile fizice si bolile sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”

Tehnicile se aplica in numeroase cazuri incluzand:

-usurarea durerii

-anxietate

-depresii

-  furie

- alergii

-dependente

- probleme relationale

- traume fizice sau emotionale

- probleme respiratorii

- scadere in greutate sau greutate excesiva

- probleme pediatrice

- imbunatatirea performantelor educative, sportive, sexuale, etc.

Avantaje EFT:

- Nu include retrairea dureroasa a unor traume

- Evitarea unor tratamente medicamentoase

- Timp scurt de interventie

- Eliberarea de bagajul emotional nedorit

Tehnica de realizare  consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se face o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza.

Acest articol a fost publicat în Sanatate, Educatie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)